Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив обвинувальний вирок мешканцю Луганської області за обвинуваченням у здійсненні колабораційної діяльності

18 квітня 2024, 16:17
18 квітня 2024 року Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок, яким мешканця смт Новоайдар Луганської області, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність).
 
За інформацією Тернівського міського суду Дніпропетровської області, чоловік добровільно зайняв посаду "начальника" в структурному підрозділі т.зв. "адміністрації Новоайдарського району лнр" т.зв. "відділі по забезпеченню життєдіяльності смт Новоайдар, с. Айдар-Миколаївка, с. Безгиново, с. Михайлівка, с. Побєда", що знаходиться в смт Новоайдар, діяльність якого спрямована на реалізацію політики окупаційної влади та виконання відповідних завдань і функцій на території зазначених населених пунктів Щастинського району Луганської області, та відповідно на вказій посаді виконує організаційно-розпорядчі та  адміністративно-господарські функції.
 
При цьому обвинувачений усвідомлював факт відкритої російської агресії проти України, яка розпочалась 24 лютого 2022 року повномасштабним російським військовим вторгненням на територію України, метою якого є повалення конституційного ладу, територіальної цілісності та захоплення території України, що вказує на добровільність зайняття ним посади, враховуючи характер його дій, їх послідовність та тривалість.
 
Чоловіку призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади і державного управління, органах місцевого самоврядування, правоохоронних органах України та в органах, що надають публічні послуги на строк 15 років з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві приватної власності.
 
Вирок не набрав законної сили.